Anasayfa Medya Haberler Instagram Kullanıcıları Uygulamadan Para Toplayabilecek!

Instagram Kullanıcıları Uygulamadan Para Toplayabilecek!

Instagram Kullanıcıları Uygulamadan Para Toplayabilecek!

Bir süreder bağış toplamaya imkan tanıyacak bir özellik üzerine çalışan Facebook, Instagram’da bu özelliği aktif hale getiriyor. Youtube ve Twitch’dekine benzer olacak bu özellik ile kişiler bazı şartları karşılamak üzere bağış toplayabilecek.

Bu özellik ile birlikte Instagram kullanıcıları uygulama üzerinden kendileri, işletmeleri, arkadaşları ya da önemli gördükleri bir nedenle bağış toplayabilecek. Ancak toplanacak bağışlar sadece yardım amacıyla kullanılacak. Ancak Instagram'ın bu özelliğinden faydalanmak için daha birçok şartı karşılamak gerekiyor.

INSTAGRAM KONTROLDEN GEÇİRECEK

Öncelikle kişisel bağış toplama özelliği tüm kullanıcılara açık olmayacak ve 18 yaşını doldurma şartı aranacak. Ayrıca her talep de kontrol edilerek para toplama amacı değerlendirilecek, ondan sonra bağış toplanıp toplanmayacağına izin verilecek. İzin verilmesi durumunda kullanıcılar 30 gün boyunca para toplayabilecek. Bu süre gerek görülmesi durumunda uzatılabilecek.

 

 

INSTAGRAM BAĞIŞ TOPLAMA ÖZELLİĞİ NASIL AÇILIR?

Bağış toplama özelliğini etkinleştirmek için Instagram’ın iOS veya Android uygulamasında ayarlar bölümünden 'Bireysel Bağış Toplama' özelliğini açmak yeterli olacak. Ancak bu özellik Türkiye için henüz aktif hale getirilmedi. Bu özelliğin Türkiye’de aktif olması da hem yasal açıdan hem de Facebook'un bağış toplamada işbirliği yaptığı Stripe'nin Türkiye'de bulunmaması nedeniyle zor gözüküyor.

 

 

Bağış toplama özelliği şimdilik ABD, Birleşik Krallık ve İrlanda'da test edilecek. Test sürecinin tamamlanmasıyla birlikte kişisel bağış toplama özelliğinin diğer ülkelerde de aktif hale getirilmesi bekleniyor.

 

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?