Anasayfa Medya Haberler Instagram Yukarı Kaydır Tarih Oluyor

Instagram Yukarı Kaydır Tarih Oluyor

Instagram Yukarı Kaydır Tarih Oluyor

Sosyal medyanın yeni devi Instagram’ın Hikâyeler kısmında bağlantılara ulaşmak için yer alan yukarı kaydır özelliğini kaldırmaya hazırlanıyor. Yerine ise özelleştirilebilir sticker’lar kullanılacak. SEO tabanlı web tasarımı, SEO danışmanlığı, Sosyal Medya ve Google reklamları gibi alanlarda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, sizler için hazırladı.

Instagram her gün kendini yenilemeye devam ediyor. Hem kişisel kullanıcıların hem kurumsal hesapların hem de içerik üreticilerin kullanacağı bu yeni özellik şimdiden taktir topladı. Hikâyelerde bağlantı paylaşarak takipçileri bir yerlere yönlendirmeyi daha kolay hale getirecek tıklanabilir stickerlar, 30 Ağustos’tan itibaren kullanılmaya başlayacak.

Hedef Instagram Deneyimini Daha İyi Hale Getirmek

Bu yeniliğin ardından takipçiler story’de paylaşılan bağlantıya ulaşabilmek için parmaklarıyla yukarı kaydırmak yerine hikâyeye eklenen sticker’a tıklayacaklar. Yukarı kaydırma özelliği uzun süredir hayatımızda olduğu için Instagram kullanıcılarının bu yeniliğe alışması biraz zaman alabilir. Bu köklü değişimin sebeplerinden biri de hiç şüphesiz daha düşük takipçili hesaplara da bağlantı paylaşma özgürlüğü tanımak. Üstelik bu stickerlar hikâyeyi paylaşan kullanıcı tarafından özelleştirilebilecek.

Instagram yukarı kaydırma özelliğini, sticker’la değiştirmeyi öncelikle haziran ayı içerisinde bazı kullanıcılar üzerinde test etti. Bir Instagram yöneticisi The Verge’e yaptığı açıklamada kullanıcıların artık bağlantılı story’lere cevap verebileceğini söyledi. Önceki sistemde linki yukarı kaydıran kullanıcı direkt olarak bağlantıya yönlendirildiği için herhangi bir etkileşim mümkün olmuyordu. Instagram yöneticileri, sticker’ların Instagram deneyimini iyileştireceğinden şüphe duymuyorlar.

Sahne Medya Duyurmuştu

Dijital dünyada olup bitenleri en hızlı ve doğru biçimde size aktaran Sahne Medya bu özelliğin ayak seslerini daha önce yaptığı haberle uzun süre önce sizinle paylaşmıştı. Gelişmelerden önce sizin haberiniz olsun istiyorsanız, Sahne Medya’nın Blog sayfasını takip etmeye devam edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

30-08-2021 14:09:48

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?