Anasayfa Medya Haberler Facebook Çocuklar İçin Geliştirdiği Instagram Uygulamasını Askıya Aldı

Facebook Çocuklar İçin Geliştirdiği Instagram Uygulamasını Askıya Aldı

Facebook Çocuklar İçin Geliştirdiği Instagram Uygulamasını Askıya Aldı

Sosyal medya devi Facebook, özellikle çocuk kullanıcıların Instagram uygulaması içerisindeki güvenliğini sağlayamadığı için çocuklar için yeni bir Instagram versiyonu geliştiriyordu. Ancak dijital dünyanın insanlarından yoğun bir tepki ile karşılaştı. Pek çok kişi çocuklar için uygun bir ortam olmayacağını, hatta böyle bir şeye gerek olmadığını düşündü. Bunun üzerine Facebook 13 yaş altı çocuklar için geliştirdiği Instagram versiyonunu geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Sosyal medya reklamlarında ve SEO’da en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı.

Dünya genelinde en popüler sosyal ağların başında gelen Instagram’ın geliştiricileri son dönemde TikTok’la girdikleri rekabetin de etkisiyle sürekli olarak yeniliklere imza atıyorlar. Hem kullanıcıları hem de içerik üreticileri bünyesinde tutmak için amansız bir mücadele veren Instagram, 13 yaş altı çocuk kullanıcılar için Instagram Kids’i geliştirmeye başlamıştı. Ancak endişeyle ve tepkiyle karşılanan Instagram Kids, geldiğimiz nokta itibariyle askıya alındı.

Instagram Kids’in Geri Dönmesi Bekleniyor

Instagram’ın son aylarda isminden sıkça söz ettiren CEO’su Adam Mosseri, geçtiğimiz günlerde bir blog yazısı yayınladı ve Instagram Kids’i neden askıya aldıklarını aktardı. Mosseri, uygulama geliştiricilerin bu süreçte politikacılarla, ailelerle ve uzmanlarla birlikte çalışıp önerilerini ve endişelerini dinlemeleri için biraz zaman tanıyacaklarını söyledi. Amerika’daki önemli yayın organlarından biri olan The Wall Street Journal’in bir haberinin de bu askıya alma sürecinde etkili olduğuna ilişkin bazı dedikodular var. Haberde Facebook’un Instagram uygulamasının bazı genç kızlar tarafından kullanılmasının, zihinsel sorunlara, sağlık sorunlarına hatta kaygıya neden olduğundan söz ediliyordu. Bakalım tepkiler nasıl şekillenecek ve Instagram Kids hayatımıza girecek mi?

Instagram uygulaması sürekli olarak kendisini güncelleyip geliştirirken siz de Instagram Reklamları ile markanızı büyütebilir, satışlarınızı arttırabilir ve potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Bunun için Sahne Medya’nın Instagram Reklamları hizmeti hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Sahne Medya
Sahne Medya

28-09-2021 16:09:25

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?