Anasayfa Medya Haberler Mahkemeden Facebook’un Whatsapp Başvurusuna Ret!

Mahkemeden Facebook’un Whatsapp Başvurusuna Ret!

Mahkemeden Facebook’un Whatsapp Başvurusuna Ret!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Facebook’un Whatsapp’la ilgili başvurusunda ret kararı vererek kişisel verilerin korunması yönünde önemli bir adım atmış oldu. Dijital dünyadaki gözünüz kulağınız Sahne Medya’nın sizler için hazırladığı haberin ayrıntıları şu şekilde…

Whatsapp 4 Ocak tarihinde güncellediği gizlilik ilkelerini kabul etmeleri için kullanıcılarına bir bildirim yollamıştı. Mesajlar, hesap ve konum bilgileri gibi pek çok kişisel verilerin Facebook ile paylaşılmasını içeren yeni koşulları kabul etmeleri için kullanıcılarını zorlayan Whatsapp geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Rekabet Kurulu Uygulamayı Durdurdu

Rekabet Kurulu ise güncellemeye dair 11 Ocak tarihinde geçici bir tedbir kararı alıp söz konusu uygulamayı durdurmuştu. Whatsapp verilerinin Facebook ile bağlanmasının piyasada adil rekabeti ortadan kaldıracak bir avantaj sağlayacağını düşünen Rekabet Kurulu, tüketicinin sömürülmesine ve alanda tekelleşmeye karşı durmuştu.

Mahkeme Ret Kararı Verdi

Rekabet Kurulu’nun aldığı bu kararın ardından Whatsapp planladığı güncelleme tarihini ileri çekmişti. Facebook şirketi de kararı bozdurmak için Ankara 4.İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Söz konusu başvuruyu inceleyen mahkeme Facebook’un talebini reddetti. Kullanıcıların kişisel verilerinin güvenliğini korumak adına kazandığı bu zafer, tüketici sömürüsünün önüne geçilebilmesi ile ilgili geleceğe dair umut yarattı.

Web Tasarım, E-Ticaret, SEO, Sosyal Medya Reklamları ve Google Ads reklamlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, dijital dünyada olup bitenlerden sizleri haberdar etmeye devam ediyor. Çağın gerisinde kalmamak için Sahne Medya Blog Sayfasını takip etmeyi unutmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

13-07-2021 15:39:10

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?