Anasayfa Medya Haberler E–Ticarete Yeni Kurallar Geliyor

E–Ticarete Yeni Kurallar Geliyor

E–Ticarete Yeni Kurallar Geliyor

Pandemi sürecinde büyük bir hızla yaygınlaşan ve ticaretteki pazar payını katlayarak arttıran e-ticaret sektöründe artan tek şey kazanç değil. Şikâyetler de artış gösteriyor. Özellikle online alışveriş sitelerinin uyguladıkları komisyon oranlarının fazlalığı gibi çok sayıda şikayeti değerlendiren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bu konu üzerine çalıştıklarını duyurdu. E-Ticaret Sitesi Kurulumu, Web Tasarım, Dijital Pazarlama, SEO ve Sosyal Medya Reklamları gibi alanlarda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, E-Ticaret sektörünü bekleyen yenilikleri sizler için derledi.

Ticaret Bakanlığı, Helal Akreditasyon Kurumu ve Rekabet Kurumu bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Muş, bazı açıklamalarda bulundu. Tıpkı zincir marketlerde olduğu gibi e-ticarette de her şeyin kurallara tabi olması gerektiğini vurgulayan Bakan Muş, adil rekabet sağlayıp yeni oyuncuların da oyuna dahil olmasına imkan veren bir ekosistem var etmek istediklerini belirtti.

E-Ticaret sektöründeki gelişmeleri önemsediklerini, yakından takip ettiklerini ve gelen şikâyetler ışığında çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Bakan Muş, ihtiyaç duydukları taktirde meclisten de yetki talebinde bulunacaklarını ve yetkiler ölçüsünde düzenlemeleri hayata geçireceklerini belirtti. 

Söz konusu düzenlemelerin komisyon oranlarını nasıl etkileyeceği, ürün standardını nasıl değiştireceği de merak konusu. Piyasada dominasyon sağlayan şirketlerin tekelleşmesinin önüne geçmek ve yeni girişimcileri oyuna dahil etmek için ne gibi hazırlıklar yapılıyor henüz belli değil. Ancak ekonomideki pazar payını her gün biraz daha arttıran e-ticaret sektörü, yeni yasal düzenlemeler sonrasında, yeni girişimlerin önünün açılmasıyla yükselişine devam edecek gibi görünüyor.

Siz de bu sektörde yer almak, ülkenin her bir tarafına satış yapmak ve markanızı büyütmek istiyorsanız, Sahne Medya’nın profesyonel E-Ticaret sitesi hizmetiyle tanışmakta acele edin. Sahne Medya ile kazananlar sahnesindeki yerinizi almak için linke tıklayabilir ve hizmetlerimiz hakkında fikir edinebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

20-11-2021 10:32:25

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?