Anasayfa Medya Haberler Sosyal Medya Devi Facebook, Adını Meta Olarak Değiştiriyor

Sosyal Medya Devi Facebook, Adını Meta Olarak Değiştiriyor

Sosyal Medya Devi Facebook, Adını Meta Olarak Değiştiriyor

Popülerliğini yitirse de halen daha en çok kullanıcısı olan Sosyal Medya platformlarından olan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, bünyesinde Instagram ve WhatsApp’ın da bulunduğu Facebook Inc. çatı kuruluşunun adında değişikliğe gideceklerini ve markalarının yeni isminin META olacağını duyurdu.

Facebook’un canlı yayınlanan “Sanal ve Artırılmış Gerçeklik” konulu konferansında bir açıklama yapan Zuckerberg, içerisinde Facebook, WhatsApp, Instagram ve çok sayıda başka uygulamanın da bulunduğu çatı kuruluşlarının yeni marka isminin Meta olacağını ilan etti.

Bir sanal paylaşım alanı yani Metaverse oluşturma hedeflerini yansıttığı için Meta ismini seçtiklerini belirten Zuckerberg, zaman içerisinde diğer hizmetleri kullanabilmek için Facebook kullanıcısı olma zorunluluğunun ortadan kalkacağı müjdesini de verdi. Geleceğe dair öngörülerini de dünya ile paylaşan Zuckerberg, bu gelişmeyi ‘Sosyal bağlantının bir sonraki aşaması’ olarak tanımladı.

Facebook’un Her Şeyi Temsil Etmesi Mümkün Değil

Peki her fırsatta şirketinin şuana kadar inşa ettiklerinden büyük gurur duyduğunu vurgulayan Mark Zuckerberg, bu isim değişikliğine neden ihtiyaç duydu?

Facebook isminin şirketin tek bir ürününün adı olması yüzünden artık şirketin bütün projelerini temsil etmesinin çok da mümkün olmadığını düşünen Zuckerberg, heyecanını şu şekilde ifade etti: “Şu güne kadar yaptıklarımızla gerçekten gurur duyuyoruz. Ancak bugün mümkün olanın da ötesine geçip, ekranların, mesafelerin, fiziksel sınırların ardında, insanların bir arada bulunup yeni şeyler üretebilecekleri yeni bir geleceğe adım atmaya hazırlanıyoruz.”

Bu yeni geleceğin bir şirketten bağımsız, hepimiz tarafından inşa edilecek bir gelecek olduğunu belirten Zuckerberg, Facebook isminin şuan dahi şirketin bütün hizmetlerini temsil etmediğini, gelecekte ise bunun hiç mümkün olmadığını düşünüyor. Zaman içerisinde bir Metaverse şirketi olarak anılmayı umut eden Zuckergerb’in vizyonu gerçek olacak mı? Facebook ya da yeni adıyla Meta şirketi sosyal medyanın geleceğini belirleyebilecek mi? Metaverse evreninde bizleri neler bekliyor? Hepsi ve daha fazlası için sosyal medya reklamları, SEO uyumlu içerik üreticiliği, dijital pazarlama, e-ticaret ve web tasarım alanlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın blog sayfasını takip etmeyi ihmal etmeyin.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-11-2021 12:20:12

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?