Anasayfa Medya Haberler SEO Uyumlu Web Sitesi Nedir?

SEO Uyumlu Web Sitesi Nedir?

SEO Uyumlu Web Sitesi Nedir?

SEO uyumlu (Google arama motoru ile optimize edilmiş) web sitesi nedir? Nasıl yapılmalıdır? Günümüzde bir web sitesi yaptırırken SEO uyumlu olmasını gözetmemek kasetli ve dijital olmayan bir kamera satın almak ya da film izlemek için Netflix aboneliği yerine VHS video kaset almak gibidir. Web sitenizin ve daha önemlisi markanızın görünür olmasını istiyorsanız mutlaka SEO uyumlu bir web sitesine ihtiyacınız var. Sahne Medya bugüne kadar Web Tasarım, Dijital Pazarlama, SEO optimizasyonu, SEO içerik üreticiliği gibi pek çok alanda, yerel ve ulusal ölçekte başarı hikayelerine imza attı. Şimdi de Sahne Medya editörleri SEO uyumlu web sitesinin neden önemli olduğunu ve nasıl olması gerektiğini sizler için anlattı.

İnternet sitenizin güncel SEO algoritması ile uyumlu olması size sonsuz avantajlar sağlar. Bunların başında da reklam harcaması yapmadan Google aramalarında ilk sayfada, üst basamaklarda yer almak gelir. Adım adım gidelim ve SEO kavramını anlatarak başlayalım.

SEO

Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO web sitenizi Google kriterlerine göre dizayn etmenize verilen isimdir. Google’ın amacı kullanıcılarının aradıkları şeye kolay ve konforlu ulaşmasını sağlamak olduğu için bu aynı zamanda sizi potansiyel müşterilerinizin gözünde en iyi konuma getirecek kriterlerdir. Yani yalnızca Google’a değil hedef kitlenize göre kendinizi dizayn etmenize yarayan ve bu doğrultuda sürekli olarak güncellenen bir kriterler dizisidir.

İç SEO Kriterlerine Dikkat

Sahne Medya web tasarımı yaparken her daim iç SEO olarak adlandırdığı site içi optimizasyon yapısını kurgulayarak sayfaları mantık çerçevesinde birbirlerine bağlar, arama motorlarına sitenin sayfalarının hangi bilgileri barındırdığını, hangi amaca hitap ettiğini belirtir ve tanıtır. Bu tekniğe kısaca İç SEO diyoruz. Google’a ait botlar web sitenizi ziyaret ettiğinde bazı yollar takip ederek sitenizi indeksler ve kayıt altına alır. İç SEO yapılandırması ile botlar site içerisinde daha rahat gezerler ve sayfalarınızı kolayca kayıt altına alıp indeksleyebilirler.

Bunun ardından kendisini Google botlarına doğru etiketlerle ve anahtar kelimelerle tanıtan bir web siteniz olmuş olur ve kendinizi bir anda Google arama sonuçlarının zirvelerinde bulursunuz.

İç SEO Yapılandırmasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Google’ın SEO uyumlu bir web sitesinden bekledikleri son derece kabarık bir dosya şeklinde. Ancak bunu karmaşık hale getirmeden sizlere en temel 6 ipucunu yazının bu bölümünde anlatacağız. İşte o maddeler:

1-Web sitenizdeki her sayfanın URL bağlantısında anahtar kelimelere yer verin.

2-Başlıklarınızda (Title bölümünde) Anahtar kelimelere yer verin.

3-Açıklama bölümü olarak adlandırdığımız Description alanında doğru anahtar kelimelere yer verin.

4-Keyword alanına yüklenmeyin. Zira son güncellemelerle birlikte bu alanın Google gözündeki itibarının azaldığını görüyoruz.

5-Google botları sitenizde yer alan görselleri göremez. Onları ancak alt etiketler ve açıklama yazılarıyla indeksleyebilir. Bu yüzden görsellerde mutlaka etiketler ve açıklamalar kullanın.

6-Benzer içerikler barındıran sayfalarınızda mutlaka canonical etiketlemesi yapın.

Bu saydığımız altı kuralın haricinde web sitenizin açılış hızından resimlerin optimize edilmesine, hosting’den sitenin görsel tasarımına kadar dikkat edilmesi gereken çok sayıda alan mevcuttur. SEO çok sayıda kriteri aynı anda sağlamayı gerektirdiği ve sürekli güncellenen bir algoritmaya sahip olduğu için amatörlerin çokça zorlanacağı bir alan. Bu yüzden profesyonel bir ajansla çalışmanız gerekebilir. Sahne Medya’nın profesyonel SEO uyumlu web tasarım ve SEO içerik üreticiliği hizmetleriyle ilgili fikir almak için linklere tıklayabilirsiniz.

 

Sahne Medya
Sahne Medya

14-07-2021 07:49:49

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?