Anasayfa Medya Haberler SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılmalı?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılmalı?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılmalı?

SEO Tabanlı bir web sitesine sahipseniz, düzenli aralıklarla SEO uyumlu makaleler, blog yazıları, haber metinleri yayınlayarak hem kendi alanınızda bütün merak edilenlerin cevabının bulunduğu bir referans noktası olabilir hem de Google aramalarında üst basamaklara tırmanabilirsiniz. Sahne Medya uzun yıllardır pek çok firmanın kurumsal web siteleri için SEO uyumlu içerik üretiyor ve bunu profesyonel editörlerle, metin yazarlarıyla gerçekleştiriyor. İşte Sahne Medya editörlerinden SEO uyumlu makale yazma teknikleri…

SEO Uyumlu İçerik (Makale) Nedir?

Web sitenizin sayfalarında paylaştığınız makaleler, potansiyel müşterilerinizle sizi buluşturmak için yazılan yazılardır. Bu yazılar Google ve diğer arama motorları tarafından doğru kategorize edilir ve arama sonuçlarıyla eşleştirilerek sizleri kullanıcılarının karşısına çıkartırlar. Arama motorlarının beklediği kriterlere sahip içerikler SEO uyumlu içerik olarak adlandırılır.

SEO Uyumlu İçerik Üretmek…

SEO kriterlerine uygun bir yazı hazırlamak istiyorsanız ilk olarak hedeflediğiniz kelime grubunu belirlemiş olmanız gerekir. Hedeflediğiniz anahtar kelimeler yazının içerisinde belirli miktarlarda yer almalı.Arama motorları web sitelerine ait sayfaları indekslerken yazının içerisinde bulunan kelimelerin sayılarını temel alır ve ona göre kategorize eder. Mesela herhangi bir kelime yazıldığında bulunmasını istediğiniz bir yazı hazırlayacaksınız diyelim. O kelimeyi yazı içerisinde yüzde iki oranında kullanmanız gerekir. Bu kesin olmasa bile uygularsanız mutlaka fayda sağlayacaksınızdır çünkü anahtar kelimeyle doldurulmuş yazılar Google tarafından spam olarak algılanır. Yazınıza anahtar kelime ile başlayıp ilk paragrafta birkaç defa kullanmanızda fayda vardır. Yazının ortalarında da yer verin ve tespit ettiğiniz anahtar kelimenin bulunduğu bir cümle ile bitirin.

Google özellikle yüzde yüz özgün ve benzersiz içeriklere bayılır. Yayınladığınız yazının benzersiz olması çok önemlidir. Bu yüzden yazıyı yayınlamadan evvel intihal test sitelerinde özgünlüğünü kontrol etmenizde yarar vardır. İmla ve dil bilgisi kurallarına özen göstermek de dikkat etmeniz gereken bir başka unsur.  Başlığınızda vaat ettiklerinizi barındırmayan, özensiz yazılmış, imla kurallarından ve okuma keyfinden yoksun yazılar size herhangi bir şey kazandırmaz.

Yazdığınız metin haricinde title, description ve keyword alanlarını özenli doldurmanız, anahtar kelimelere yer vermeniz ve URL bağlantısını buna uygun hazırlamanız gerekir. 

Eğer profesyonel SEO uyumlu içerik üretme hizmeti almak istiyorsanız Sahne Medya’nın profesyonel editörleri ve metin yazarları daha önce pek çok müşterimiz için yaptığı gibi sizler için de harikalar yaratabilir. Bu hizmetimizle ilgili bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Blog Yazılarının neden önemli olduğunu merak ediyorsanız blog sayfalarının önemi yazımızıda inceleyebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

14-07-2021 07:30:09

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?