Anasayfa Medya Haberler Giyilebilir Teknolojinin Hayret Verici 10 Örneği

Giyilebilir Teknolojinin Hayret Verici 10 Örneği

Giyilebilir Teknolojinin Hayret Verici 10 Örneği

Teknoloji her geçen gün o kadar hızla yayılıyor ve dönüşüm geçiriyor ki giysilerimiz bile bundan payını almaya başladı. Akıllı saatten, akıllı kemerlere kadar çok sayıda giyilebilir teknoloji ürünü mevcut. Web Tasarım, SEO, E-Ticaret ve Sosyal Medya reklamları gibi pek çok alanda en yakın çözüm ortağınız olan Sahne Medya’nın editörleri giyilebilir teknolojinin 10 sıra dışı örneğini sizler için derledi.

1-Giyilebilir Hoparlörler

Boynunuza takarak kolayca kullanabileceğiniz bu hoparlörler kulaklık kullanmayı sevmeyenler için ideal bir çözüm niteliğinde. Uzun süre kulaklık kullanmanın zararlı olduğu göz önünde bulundurulursa bu ilgi çekici tasarımın sağlık açısından da iyi bir tercih olabileceği düşünülüyor.

2-Akıllı Saatler

Hem şık görünmesi hem de işlevsel olması nedeniyle sıkça tercih edilen akıllı saatler telefon bildirimlerinize göz atmaktan telefon görüşmesi yapmanıza, çeşitli uygulamaları kullanmanıza kadar geniş bir alanda size hizmet ediyor.

3-Akıllı Yüzükler

Küçücük formuna sayısız özellik sığdıran bu yüzükler büyük ölçüde hayatınızı kolaylaştırıyor. Bu küçük alet uyku kalitenizden nabzınıza kadar pek çok veriyi ölçebiliyor. Kredi kartı olmadan ödeme yapmanıza, kapınızın kilidini açmanıza ve aramalara cevap vermenize imkân sağlıyor.

4-Akıllı Kontakt Lens

Sanal gerçeklik teknolojisi ile çalışan bu lensler hem gece görüşünüzü arttırıyor hem de zamana dayalı işlerinizi (randevular ve alarmlar gibi) kontrol etmenize yardım ediyor. Birçok şeyi telefon ekranına bakmadan halletmek isteyenlerin gözdesi Akıllı Kontakt Lensler listemizin dördüncü sırasında.

5-Akıllı Tasmalar

Hayvan dostlarımız için de giyilebilir teknoloji ürünleri mevcut. Akıllı tasmalar GPS teknolojisinden faydalanarak evcil hayvanınızın nerede olduğunu bilmenize imkân tanıyor. Yapay zekâsı sayesinde kedi ve köpeğinizin çıkardığı seslerle ne anlatmak istediğine dair tercümanlık bile yapabiliyor.

6-Akıllı Kemerler

Akıllı kemerler temel olarak düşme tehlikesini azaltmayı hedefliyor. Bu kemerler hız, yürüyüş şekli gibi durumları hesaplayarak düşme tehlikenize karşı cep telefonunuza bildirim gönderebiliyor. Bununla birlikte oturma ve duruş biçiminize kilo alma durumunuza da bildirimlerle müdahale ediyor.

7-Duruş Hatırlatıcı Tişörtler

Özellikle masa başında çalışan insanlar duruş bozukluklarından şikâyetçi. Giyilebilir teknoloji bu derdimize çare olmak için akıllı tişörtler geliştirdi. Bedenimize zarar veren pozisyonlarda bizi uyarıyor ve duruşumuz düzeltmemizi istiyor.

8-Akıllı Ceketler

Sıradan şık bir kot cekete benzeyen akıllı ceketler müzik oynatma, telefondan sesli yol tarifi alma ve mesajları okumak gibi pek çok yeteneğe sahip. Telefonunuzdan uzaklaştığınızda sizi uyararak telefon kaybetme sorununu da hayatımızdan çıkarmış oluyor. Bir ceketten bekleyebileceklerimizi çok ötesinde.

9-Teknolojik Ayakkabılar

Kiminin şekli ayağımıza göre form değiştirirken kimi koşu ve yürüyüş verilerimizi takip ediyor. Farklı markaların farklı özelliklere sahip çok sayıda teknolojik ayakkabı modellerine ulaşmak mümkün.

10-Giyilebilir Klavye

Blade Runner benzeri bilim kurgu filmlerinden fırlayıp hayatımıza girmişe benzeyen bu teknolojiye birçok insan sahip olmak istiyor. Parmak hareketlerimizi algılayıp telefonumuzu ya da tabletimizi kullanmamızı sağlayan bu alet yalnızca klavye olarak değil Mouse ya da controller biçiminde de kullanılabiliyor.

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin yakın zamanda daha da gelişmesi beklenirken Sahne Medya sizler için bütün yenilikleri takip etmeye devam ediyor. Günün gerisinde kalmamak için siz de Sahne Medya Blog Sayfasını takip etmeyi unutmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

13-07-2021 12:31:23

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?