Anasayfa Medya Haberler Windows 11 Geliyor!

Windows 11 Geliyor!

Windows 11 Geliyor!

İşte Windows’un Yeni Sürümüne Dair Sızan Bilgiler ve Gelen Yenilikler…

Windows yeni sürümüyle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanırken, dedikodular Windows 11’in son on yıldaki en önemli güncelleme olacağı yönünde. 24 Haziran günü tanıtılması beklenen Windows 11’e dair sızan bilgileri sizler için derledik.

2014 yılında piyasaya sürülen ve güncel olarak dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Windows 10, ne yazık ki tasarım anlamında herhangi bir köklü güncelleme geçmişine sahip değil.

Bir süre önce Microsft şirketinin Windows 10 kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşaması için mevcut tasarımı önemli ölçüde değiştirecek yeni bir güncelleme için çalıştıkları zaten biliniyordu.

Microsoft şirketinin CEO’su Satya Nadella, bu yeniliği son 10 yıl içerisindeki en önemli güncelleştirme olarak tanımladı ve Windows 11 sürümünün Haziran ayının 24’ünde, Türkiye saatiyle 18.00’da tanıtılacağını açıkladı.

İşte Wındows 11’le Birlikte Hayatımıza Girecek Yenilikler

Başlat menüsünden Office programlarına, Microsoft Edge’den yerel Windows uygulamalarına kadar tümüyle yenilenerek karşımıza çıkacak.

Başlat menüsü, dosya gezgini ve eylem merkezi ve benzeri çok sayıda durumda tutarlı ve modern tasarımlar, arayüz, animasyonlar ve daha birçok yeni özellik geliştirilmesi bekleniyor.

Başlat Menüsü Artık Ortada Yer Alacak

26 yıldır sol alt köşede yer alan Başlat Menüsü ve görev çubuğu artık ekranın ortasına taşınacak. Fakat isteyen kullanıcılar alışkanlıklarına göre bu menüleri sol alt köşeye taşıyabilecekler. Microsoft, Windows 11 ile birlikte ciddi biçimde sadeleştirme yoluna girmiş gibi görünüyor.

İki ana bölümden meydana gelen başlat menüsünün üst kısmında basitçe ulaşabilmek adına sabitlediğiniz uygulamalar bulunurken; alt kısmında kullanıcıya önerilen uygulamalar ve dosyaların bulunması bekleniyor.

Windows 11 ile birlikte yeni bir dönem başlıyor. Geliştirmeler ve güncellemeler ile ilgili daha fazla detay için ise ne yazık ki 24 Haziran’daki lansman etkinliğini beklememiz gerekiyor.

Sahne Medya olarak web tasarım, SEO danışmanlığı, grafik tasarım, sosyal medya reklamları gibi hizmetlerin yanı sıra editörlerinin hazırladığı haberlerle dijital dünyadaki tüm gelişmeleri size aktarmayı sürdürüyoruz.

Sahne Medya
Sahne Medya

21-06-2021 07:18:24

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?