Anasayfa Medya Haberler Etkili ve Kaliteli SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Etkili ve Kaliteli SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Etkili ve Kaliteli SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Adana'da ve Türkiye genelinde birçok köklü şirket için başarılı SEO çalışmaları yürüten Sahne Medya, yerel ve ulusal işletmelerin kaliteli bir SEO çalışması için yapması gerekenleri sizler için derledi.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çalışmaları artık büyük küçük demeden bütün işletmelerin büyümek için kullanması gereken metot. Zira dünyanın en kaliteli ürünlerini ve hizmetini sunuyor dahi olsanız, insanların bundan haberi olmadığı sürece büyümeniz mümkün olmuyor. Dünya genelinde en çok tercih edilen arama motoru Google, SEO çalışmalarını eksiksiz, istikrarlı ve kullanıcı odaklı yürüttüğünüz taktirde sizi, ödüllendiriyor ve daha çok insanın size ulaşmasını sağlıyor.

Ancak SEO çalışmaları ne yazık ki basit ve kısa vadeli bir eylem değil. Uzmanlık gerektiren, planlı ve uzun vadeli bir çalışma. Adana’da birçok işletme bu işi amatörlere teslim ederek zaman ve para kaybına maruz kalıyor. Adana’da SEO danışmanlığı konusunda en başarılı işlere imza atan ajansların başında gelen Sahne Medya, bilişim uzmanları, dijital pazarlama uzmanları, profesyonel içerik üreticileri, editörleri ve yılları aşan tecrübesiyle sizlerin hizmetinde.

İşletmeler SEO Çalışmalarında Hatayı Nerede Yapıyor?

Adana’daki işletmelerin ve ulusal çapta Türkiye’deki firmaların SEO çalışması yaparken en çok düştükleri hatalar şu şekilde:

  • Herhangi bir strateji belirlemeden, plan yapmadan SEO çalışmalarına başlamak.
  • Site hızlarının son derece yavaş olması ve kullanıcı deneyiminin bundan dolayı olumsuz etkilenmesi…
  • Yerel aramaları dikkate almadan hareket etmek…
  • Semantik HTML tercih etmiyor olmak.
  • Web sitenizde yayınladığınız içeriklerin yeterince özgün, kaliteli ve doyurucu olmaması.
  • Site içerisinde çok sayıda hatalı yönlendirmenin bulunması…
  • Profesyonel bir ajans ve uzman insanlarla değil amatörlerle çalışılması.

Etkili Bir SEO Çalışmasının Temel Taşları

  • Odağınız ve dikkatiniz kullanıcılarda olmalı.
  • Sitenizin mobil cihazlarla olan uyumuna gerekli önemi vermelisiniz.
  • Ölçümlemeler ve analizler asla ihmal edilmemeli.
  • Sitenizi ziyaret edenler mutlaka aradıkları şeyi bulabilmeli. Her sayfa kullanıcıya sunduğu vaadi karşılayabilmeli.
  • Sayfa hızınız son derece yüksek olmalı. Çünkü kullanıcılar yeterince hızlı açılmayan bir siteyi, bir daha geri dönmemek üzere terk ederler.

Bu saydığımız maddeler günümüzde başarılı bir SEO planlamasının temel ilkeleri konumunda. SEO danışmanlığı konusunda Adana’da yer alan ajanslar arasında başı çeken Sahne Medya, çok sayıda işletmenin SEO sayesinde bilinirliğini, ticaret hacmini, dijital itibarını ve kazancını arttırmış olmanın verdiği güvenle hizmetlerine devam ediyor. Sahne Medya sizler için etkili bir SEO çalışmasına giden adımları bir araya getirdi. İşte Google aramalarında basamakları mümkün olduğunca çabuk tırmanmanızı sağlayacak adımlar:

Kullanıcılar ve Deneyimleri Birinci Önceliğiniz Olmalı

SEO günümüzde eskiden olduğu gibi çok sayıda anahtar kelime kullanarak hazırladığınız içeriklerle ve ücretli linkler satın alarak başarıya ulaşabileceğiniz bir alan değil. Birçok işletme ve SEO danışmanının düştüğü en temel hata da bu zaten. Algoritmaları, sıralamaları düşünerek siteyi ziyaret eden kullanıcıları görmezden gelmek… Zira Google, algoritmasını güncellerken her daim kullanıcı memnuniyetini ve deneyimini ön planda tutuyor. Bu da makalelerde yeterince anahtar kelime kullandığı için yapması gereken her şeyi yaptığını düşünen birçok işletmeyi hayal kırıklığına uğratıyor.

SEO’ya dair bildiğiniz birçok şey artık geçmişe dair birer hatıra haline geldi. Günümüzde bizzat web sitelerini ziyaret eden insanlar, SEO çalışmalarının en önemli aktörü konumuna geldi. Google’ın algoritmasına dair yaptığı son güncellemelerin ardından açıkça görülüyor ki, artık Google sıralamaya karar verirken robotların değil, insanların beğenisini önemsiyor.

Bu da artık SEO çalışmasının bir daha asla eskisi kadar basit olmayacağı anlamına geliyor. Sahne Medya dijital dünyadaki her yeniliği yakından takip edip, sizin zamanın gerisinde kalmanıza engel oluyor. SEO çalışmalarında her zaman son kriterleri gözeterek hareket eden Sahne Medya, yerel olarak Adana’da, ulusal olarak Türkiye genelinde rakiplerinizin bir değil, birkaç adım önünde olmanızı sağlıyor.

Günümüzde insanların internet kullanımının önemli bir kısmı mobil cihazlar aracılığıyla gerçekleşmeye başladı ve bu oran her geçen gün daha da artıyor. Bu noktada Google da indekslemesini mobil öncelikli hale getirdi. Bir siteyi değerlendirirken mobil cihazlardan gerçekleşen kullanımın ve sayfanın mobil hızının öneminin altını çizen Google, kullanıcılar bir sayfa açtıklarında aradıklarına kolayca ulaşsınlar arzusunda.

Bütün bu sebeplerden ötürü eğer sadece arama motorlarını gözeterek bir optimizasyon çalışması yürütüyorsanız, yönteminizi bir an önce değiştirmeniz gerekiyor. Zira artık kullanıcı deneyimler ve ziyaretçilerin duyduğu memnuniyet Google yöneticilerinin birinci önceliği. Dolayısıyla sizin de birinci önceliğiniz olmalı.

Mobil Kullanımların Önemi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sayfanızın mobil hızı ve sitenin mobil kullanıma elverişli olması SEO için artık olmazsa olmaz bir faktör. Günümüzde internet aramalarının yüzde altmışı mobil cihazlardan yapılıyor. Bu da demek oluyor ki mobil, masa üstünü çoktan geride bıraktı bile. Mobil cihazlardaki performansı düşük olan bir web sitesinin başarılı bir SEO çalışması yürütmesi artık ne yazık ki mümkün değil.

Sitenizi Ziyaret Edenler Memnun Kalıyor Mu?

Günümüzde e-ticaret sitelerinin sıklıkla kullandığı bazı ölçüm yöntemleri mevcut. Özellikle “insanlar bu ürünü neden satın almıyor” sorusuna cevap ararken kullanılan bu yöntemler arasında sitenin tıklanma, kaydırma ısı haritaların takibi veya kullanıcının siteye yaptığı ziyareti video olarak izlemek gibi yöntemler mevcut.

Bu yöntemler sizin SEO çalışmanızda da büyük fayda sağlayabilir. Bu sayede kullanıcılarınızın sitenizde nelere baktığını, ne gibi sorunlarla karşılaştığını, aradığını bulup bulamadığını anlayabilirsiniz. Tüm bu elde ettiğiniz veriler ışığında da web sitenizin kullanıcı dostu hale gelmesini sağlayacak adımları tespit edip hızla ilerleyebilirsiniz.

Tüm bunlar SEO performansınızı kusursuz hale getirecektir. Sahne Medya bilişim uzmanları ve dijital pazarlama uzmanları sayesinde müşterilerinizin ve ziyaretçilerinizin deneyimini analiz etmenize ve başarılı bir SEO çalışması gerçekleştirmenize olanak sağlar.

Ziyaretçiler Aradıklarını Bulabiliyor Mu?

Google’da herhangi bir kelimeyi aratıp, ardından kendisini sitenizde bulan bir ziyaretçi, aradığı şeyi hemen bulmak ister. Google’ın varlık sebebi budur. İnsanlara aradıklarını olabildiğince hızlı şekilde sunmak… Yani Google kendi işini doğru yapıyor olabilmek için, üst sıralara, insanlara aradıklarını hızlı ve doğru şekilde sunan siteleri çıkarmak zorunda.

Siz de ziyaretçilerinizi oyalamadan aradıkları şeye kavuşturmalısınız. Yayınladığınız içerikler net olmalı. Özellikle haber sitelerinde sıkça kullanılan ve insanların alay konusu haline gelen durum: Başlıkta yazan şeyi sona saklayıp, ziyaretçinin bilmek istemediği bir sürü şey anlatan içerikler. Bunlardan ve benzerlerinden mümkün olduğu kadar uzak durun. İnsanlara yalnızca vaat ettiğiniz ve onların aradığı şeyi sunun.

Sayfa Hızınız Çok Önemli

Google’ın sıralamasını etkileyen faktör ve kriterlerin en önemlilerinden biri de hız. Sayfanızın hızlı açılıyor olması veya içeriklerin çabucak yükleniyor olması size SEO çalışması sırasında büyük avantaj sağlayacaktır.

Yeterince hızlı yüklenmeyen bir sayfa, vakti değerli bir ziyaretçi tarafından anında terk edilecektir. Sitenizi hemen terk eden insan sayısının fazla olması da Google’ın sitenizi olumsuz şekilde kodlamasına neden olacaktır. Yani SEO için yaptığınız her şeyin boşa gitmesini istemiyorsanız bir şekilde sayfa hızınızı arttırmanız gerekir.

Sahne Medya Google’ın ve dijital dünyanın tüm yeniliklerini yakından takip ediyor ve sizler için her gün en doğru stratejiyi çiziyor. Siz de etkili kaliteli ve başarılı bir SEO çalışması için Sahne Medya’nın profesyonellerinden yardım alarak kendinizi üst basamaklara taşıyabilirsiniz. İşletmenizin devlerin arasına girme zamanı gelmedi mi? Sahne Medya ile hayallerinize giden yolda basamakları hızlı bir şekilde tırmanmakta gecikmeyin.

Sahne Medya
Sahne Medya

12-05-2021 03:05:25

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?