Anasayfa Medya Haberler Instagram ve Facebook, Dolar Kazandıracak

Instagram ve Facebook, Dolar Kazandıracak

Instagram ve Facebook, Dolar Kazandıracak

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook ve Instagram’da influencerlar ve takipçileri arasındaki marka işbirliğini geliştirecek yepyeni bir platform için çalıştıklarını açıkladı.

Instagram CEO’su Adam Mosseri ise az takipçili içerik üreticileri lehine daha adil bir sistem geliştirmeye çalıştıklarını, sunacakları yeni uygulama ile kaliteli içerik üreten az takipçili influencerlara da dolar üzerinden ödeme yapacaklarını belirtti.

Instagram’ın başındaki isim Adam Mosseri birlikte katıldıkları canlı yayında konuşan Zuckerberg, wünümüzde birer eğlence mecrası olmaktan öteye geçip ekonomik hayatın vazgeçilmez bir parçası olan sosyal medyada e-ticareti güçlendirecek yeni bir fikirden söz etti. Zuckerberg, Facebook ve Instagram’da “yaratıcı dükkanlar” açacaklarının müjdesini içerik üreticilere ve kullanıcılarına verdi.

Alınan bilgilere göre Facebook ve Instagram, influencerlar (içerik üreticileri) için, takipçilerine önerdikleri ürünlerden satışlarda indirim sağlamalarına imkân tanıyan bir ortaklık sistemi geliştirileceği öğrenildi.

Bilişim dünyası için oldukça yeni bir gelişme olan bu modelde içerik üreticilerinin ne kadar ücret kazanacağı veya söz konusu uygulamanın ne zaman hayata geçeceği ise halen daha merak konusu.

Az Takipçili Hesaplar Dahil Dolar Üzerinden Ödeme

Instagram CEO’su Adam Mosseri ise az takipçili içerik üreticileri lehine daha adil bir sistem geliştirmeye çalıştıklarının müjdesini verdi. Normal şartlar altında yüksek takipçi sayısına ulaşan hesaplar çok fazla gelir elde ederken, az takipçili hesaplar ne kadar kaliteli içerikler üretirse üretsin daha az kazanıyordu. Fakat Mosseri, sunacakları yeni uygulama sayesinde bu adaletsiz durumun önüne geçebilmeyi hedeflediklerini söyledi. Az takipçi sayısı olsa dahi, influencerlara dolar üzerinden ödeme yapmak istediklerini belirtti.

Türkiye gibi yüksek döviz kurlarının olduğu ülkelerdeki insanlar için heyecan verici olan bu yeni uygulamanın ne zaman hayata geçeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Sahne Medya Influencer Marketing Hizmeti İle Tanışın

En kaliteli hizmet veren dijital reklam ajanslarından Sahne Medya, dijital dünyadaki bütün sorularınıza cevap olmaya ve hayallerinize giden yolda en yakın çözüm ortağınız olmaya devam ediyor.

Influencer olmak veya markanızı büyütmek için influencer marketingten faydalanmak istiyorsanız Sahne Medya’nın bu konudaki profesyonel hizmetlerine sahnemedya.com/influencer-marketing linkinden hizmet detaylarına ulaşabilir ve linkteki form aracılığı ile irtibat kurabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

29-04-2021 10:12:16

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?