Anasayfa Medya Haberler WhatsApp’tan Koronaya Karşı Görüntülü Görüşme Güncellemesi

WhatsApp’tan Koronaya Karşı Görüntülü Görüşme Güncellemesi

WhatsApp’tan Koronaya Karşı Görüntülü Görüşme Güncellemesi

Koronavirüs salgını riskinin artması sonrası işe gitme oranı azalırken, evde çalışma oranları da artmaya başladı. Şirketler, personellerinin evden çalışmasına imkân tanırken, toplantılar ise video konferans üzerinden yapılmaya başlandı. Bu nedenle son günlerde uzaktan online iletişim kurmamıza olanak sağlayan uygulamalar en popüler uygulamalar arasına girdi.

Bu gelişmeler sonrası dünyada en çok kullanılan mesajlaşma programı olan Facebook bünyesindeki WhatsApp’da günün koşullarına ayak uydurabilmek için bazı güncellemelere giderek görüntülü grup sohbetleri için bazı iyileştirmeleri yayına aldı.

WhatsApp’tan yapılan açıklamada, 4 ya da daha az kişiden oluşan gruplar için grup çağrılarının hiç olmadığı kadar kolay hale getirdiği dile getirilerek, “Grup sohbetinizdeki herkesle sohbete başlamak için gruplarınızdaki görüntülü ya da sesli çağrı ikonuna tıklayın.” denildi. İlk olarak 2018’de imkân tanınan görüntülü konuşma desteği en fazla 4 kişi ile yapılabiliyor.

Öte yandan WhatsApp geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile salgın nedeniyle ortamda sahte veya yalan haberlerin dolaşımının önüne geçmek için forward edilen (iletilen) mesajların sayısına sınırlama getireceğini açıklamıştı. Böylece, sistemin sıkça paylaşıldığını saptadığı bir mesajın en fazla bir kişi veya gruba gönderilebilmesine izin verilecek. WhatsApp daha önce ise bu sayıyı 5 olarak belirlemişti.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?